Alles over lichaamsverzorging

Lichaamsverzorging

Lichaamsverzorging is belangrijk voor ons welzijn en het verhogen van ons zelfvertrouwen. Het is belangrijk om je lichaam goed te verzorgen om ook fijn in je vel te zitten. Verzorgingsproducten voor het lichaam helpen bij het reinigen en verzorgen van je huid. Ook beschermen ze tegen schadelijke invloeden van buitenaf, een voorbeeld is de zon. Verder kunnen de juiste producten helpen om een huid te kalmeren die geïrriteerd is. Een goede huidverzorging kan helpen bij het herstellen van de natuurlijke balans in de huid, zodat de huid er gezond uitziet.

Stap 1. Reinigen

We reinigen onze huid door bijvoorbeeld onder de douche te staan, maar waarom doen we dat eigenlijk? De onderliggende reden voor het reinigen van het lichaam is om het vuil en transpiratie te verwijderen, zodat de huid schoon en gezond worden gehouden. Ook wordt er gereinigd om onprettige lichaamsgeuren te voorkomen. Daarom is reinigen een essentieel onderdeel in de lichaamsverzorging.

Hoe kan ik mijn lichaam het beste reinigen?

  • Probeer niet te lang te baden of te douchen met een te hoog watertemperatuur. Heet water en te lang douchen kunnen de oliën uit je huid halen.
  • Gebruik een reinigingsproduct wat geschikt is voor jouw huid
  • Dep de huid droog in plaats van te wrijven.
  • Hydrateer de huid goed na het reinigen.

Stap 2. Lichaamsverzorging

De juiste verzorgingsproducten moeten de huid kunnen hydrateren om uitdroging te voorkomen. Hydratie van de huid is erg belangrijk, zodat het vochtgehalte verhoogd wordt. Ook wordt de huid beschermt. Na het verzorgen voelt de huid zacht, soepel en aangenaam aan.

Verzorgingsproducten kunnen tevens gebruikt worden om specifieke huidproblemen aan te pakken en te behandelen, zoals eczeem.

Hoe kan ik mijn lichaam het beste verzorgen?

  • Breng de juiste verzorgingsproducten na het reinigen op het lichaam aan.
  • Neem de tijd om het product aan te brengen op je huid, door het in te masseren.
  • Wacht een paar minuten om het product te laten intrekken.

Stap 3. Beschermen

De meeste van ons houden er waarschijnlijk wel van om in de zon te liggen/zitten, wanneer de zon aan het schijnen is. Zonlicht heeft namelijk een positief effect op ons lichaam, zo verhoogt het onze vitaliteit en welzijn. Ook activeert zonlicht de aanmaak vitamine D. Echter hebben we niet al te veel zonlicht nodig.

Te veel blootstelling aan Uv-stralen is een van de grootste redenen dat er op jonge leeftijd veroudering van de huid ontstaat. In de ergste gevallen kan overmatige blootstelling aan Uv-stralen leiden tot huidkanker. Daarom is het te allen tijde belangrijk om jezelf te beschermen voordat je de zon in gaat.

Hoe kan ik mijn lichaam het beste beschermen?

  • Breng je zonnebrandmiddel waarin SPF (sun protection factor) inzit aan voordat je de zon ingaat.
  • Breng het product ruim van tevoren aan, zodat je huid tijd krijgt om het product in te laten werken
  • Probeer het zonnebrandmiddel om de paar uur opnieuw aan te brengen, zodat de werking ervan niet stopt.

Wat doe jij qua lichaamsverzorging? Laat het me weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *