Wordt een ochtendmens met een ochtendroutine

Wordt een ochtendmens met een ochtendroutine

Wordt een ochtendmens met een ochtendroutine

Een ochtendmens… Voor de meeste mensen klinkt dit echt als een hel. Voor mij persoonlijk ook. Zodra de wekker ’s ochtends af gaat word ik al helemaal chagrijnig en heb ik zin om hem uit het raam te gooien. Maar, het ontwikkelen van ochtendroutines heeft zo zijn voordelen. Zo zorgen zij er onder meer voor dat zowel jouw concentratie als jouw humeur een boost krijgen, waardoor jij iedere uitdaging aan kunt.

Een paar gemakkelijke tips waardoor jij een ochtendmens kan worden:

Start de dag met yoga.

Boooooring! Nee het werkt echt. Het is nu eenmaal zo dat zowel de mentale als de fysieke voordelen van yoga zo groot zijn dat we er stiekem niet omheen kunnen. Zodra jij jouw ochtendroutine gaat beginnen met yoga zal je merken dat je lichaam en geest gelijk al ’s ochtends verenigt. Eigenlijk bestaat er geen beter begin van de dag. Hierdoor word jij dus echt een ochtendmens.

Begin de dag met een gezond ontbijt.

Nu denk je waarschijnlijk aan een mega ingewikkelde maaltijd waar je een uur eerder je bed voor uit hoeft. Nee hoor, vergeet dat maar. Een gezonde smoothie doet al veel wonderen. Zorg ervoor dat je aan het begin van de dag gelijk de belangrijkste vitaminen en voedingsstoffen binnen krijgt. Jouw immuunsysteem zal dit echt waarderen.

Mediteren voor een goed begin van jouw dag.

In slechts tien minuten zorg jij er al voor dat alle positieve effecten van meditatie meekrijgt en de dag aftrapt met de nodige rust in je koppie. Een typisch gevalletje ochtendmens. Heerlijk toch?

Leg jezelf af en toe in de watten.

Of met andere woorden zorg goed voor jezelf. Denk bijvoorbeeld aan een massage, bezoekje aan de schoonheidssalon of neem een bad. Vaak vergeet je dit soort dingen omdat je denkt dat je te weinig tijd hebt maar het is ontzettend belangrijk.

Volg ons op Facebook!

Ben jij een ochtendmens? We horen graag wat jij als ochtendroutine doet! Laat het weten in de reacties hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *