Training tips, zo haal je meer uit je gevolgde trainingen

Je volgt trainingen uiteraard om jezelf ergens in te verbeteren of om iets te leren. Alleen luisteren naar een persoon is uiteraard niet altijd genoeg. Om echt wat te halen uit de trainingen die je volgt moet je wel wat meer doen. Daarom volgen hier een aantal training tips die je moeten helpen om zoveel mogelijk te halen uit de trainingen die je volgt.

Training tips, zo haal je meer uit je gevolgde trainingen

Training Tip 1: Oefening baart kunst

Dit is een van de meeste belangrijke training tips in deze blog. Je hebt het waarschijnlijk wel vaker gehoord en wordt er misschien zelfs wel zat van, maar het is wel echt waar. Hoe meer je oefent en iets doet hoe beter je iets zal kunnen. Of dit nou gaat om piano spelen of om zekerder te worden van jezelf. Als je onzeker bent loop je niet zomaar op iemand af om een praatje te maken, dat moet je oefenen. Oefen buiten de training om de vaardigheden die ze je leren of zoek er meer informatie over op. Door in je vrije tijd ermee bezig te zijn leer je alleen maar meer.

Training Tip 2: Maak doelen voor jezelf

Trainingen voor persoonlijke ontwikkeling zijn vaak niet erg lang. Ondanks dit is het handig om voor jezelf een aantal doelen te stellen. Wat wil je precies bereiken met deze cursus, of wat wil je leren of kunnen aan het einde. Door een doel of doelen voor jezelf te stellen heb je iets om naartoe te werken, iets wat je wil bereiken. Je kan ook weer doelen stellen voor jezelf na de training zodat je bezig blijft met de geleerde of verbeterde vaardigheden. Probeer de doelen ook SMART te formuleren. Hierdoor benoem je duidelijker wat het resultaat moet zijn.

Training Tip 3: Praat met je groepsleden

De meeste trainingen worden gedaan in groepjes. Dit is een groot voordeel aangezien je zo veel meer kan leren. Door te praten met je groepsleden over het onderwerp van de training kan je informatie met elkaar uitwisselen en elkaar helpen met problemen. Niet iedereen heeft dezelfde kennis dus door dit met elkaar uit te wisselen leer je altijd weer wat nieuws. Wees daarom nooit bang om je groepsleden om hulp te vragen. Ook zij zitten daar om iets te leren en als je iets nog niet snapt willen je echt wel helpen of samenwerken.

Voor meer training tips, bekijk onze facebook pagina waar iedere week leuke tips en trainingen worden gedeeld. Voor meer blogs over zelfontwikkeling ga naar onze website of check de blog ‘Goede online trainingen voor persoonlijke ontwikkeling’ voor interesante trainingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *