Sporten is goed voor je gezondheid

Het is goed om te sporten. Je wordt er fitter van, het is goed voor je gezondheid. Het kan helpen om bijvoorbeeld obesitas tegen te gaan. Zo is Nederland erg goed in sporten. Namelijk 80% van de Nederlanders heeft wekelijks ‘sportieve activiteiten’. Zo is Nederland een van de sportiefste landen.

Sporten is goed voor je geest

Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook zeker erg goed voor je geest. Zo worden je hersenen aan het werk gezet waardoor je als persoon beter kan nadenken. Je wordt actiever.

Het is ook goed voor je immuunsysteem, het helpt je namelijk beschermen tegen virussen en bacteriën.

Hoe kun je vrolijk worden van sporten

Tijdens het sporten worden er bepaalde stoffen in je lichaam aangemaakt. Endorfine, Serotine en Dopamine komen vrij. Dit is een stof dat ervoor zorgt dat je je vrolijk gaat voelen. Deze stof beheert ook bijvoorbeeld je slaap. Zo kan dus sporten ervoor zorgen dat je beter slaapt. Wanneer je beter slaapt, voel je je de volgende dag ook niet moe.

Zo kan slapen nog wel meer goede gevolgen met zich meebrengen. Het is dus erg belangrijk dat ervoor gezorgd wordt dat deze stoffen aangemaakt worden. Sport en gezondheid heeft veel met elkaar te maken.

Sporten in teamverband

Sporten in een team heeft ook vele voordelen. Zo kan het het de sociale contacten verbeteren. Iemand die in het dagelijks leven ook niks durft durft te zeggen, kan ineens onder adrenaline schreeuwen tijden een wedstrijd. Je leert ook nieuwe mensen tijdens het sporten en kan zo nieuwe vrienden maken, het kan vele voordelen hebben.

gezondheid

Afbeelding 1: viering bij een gewonnen wedstrijd

zie hier meer informatie over gezondheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *