Planning voorbeelden: van een familiekalender tot aan een Bullet Journal

Planning voorbeelden: van een familiekalender tot aan een Bullet Journal

In mijn vorige blog vertelde ik wat een planning inhoudt en waarom het belangrijk voor jou kan zijn. Vandaag geef ik jou planning voorbeelden en hulpmiddelen. Welke methode werkt voor jou het beste? Een familiekalender voor jou en jouw gezin? Een handige agenda? Of wil je alles in één met een Bullet Journal? In deze blog kom jij daarachter!

Vele planning voorbeelden: Welke methode past bij jou?

Welk hulpmiddel je van de planning voorbeelden in deze blog ook gebruikt, bij elk kan je de tips uit de vorige blog gebruiken. Plan dus vooral veel, maar wel in realistische, korte stappen. Geef de taken of afspraken prioriteiten en rank ze. En schrijf deze dan op in je Bullet Journal bijvoorbeeld. Want alle taken kun je moeilijk in jouw agenda schrijven. Maar welke hulpmiddelen en verschillen zijn er nog meer? En wat moet jij gebruiken?

Overzichtelijk en leerzaam voor iedereen

Heb je een groot gezin of woon je met veel mensen samen? Dan kan een familiekalender erg handig zijn! In één oogopslag kan je alle afspraken of belangrijke momenten van jou en je naasten zien. Ook voor kleine kinderen is dit een leuk en handig hulpmiddel om te leren plannen. Zij kunnen hun eigen agendaatje bijhouden, en ook jij kan niet onder de kinderfeestjes, speelmiddagen of zwemlessen uit.

Ga voor een familiekalender met ruimte voor notities als de boodschappen, klusjes die gedaan moeten worden of de dagelijkse maaltijden die op de planning staan. Eén nadeeltje: voor uitgebreide beschrijvingen van taken of notities is helaas wat minder ruimte.

Agenda of Bullet Journal?

Of je ermee werkt of niet, iedereen weet wat een agenda is. De stap naar een Bullet Journal lijkt dan niet erg groot. Ze verschillen niet veel. Maar in populariteit wint de Bullet Journal het de laatste tijd wel van de eeuwenoude agenda. Dat komt omdat de Bullet Journal iets completer is. Maar wat is het daadwerkelijk?

Alles in één

Wil je je hoofd hélémaal leeg maken? Dan is een Bullet Journal echt iets voor jou. Het boekje bevat alles. Het is jouw planner, agenda, dagboek, to-do-lijstjes en schetsboek in één. En houd je nou niet van één van de vele online tools, dan kan je alles lekker wegschrijven in het boekje voor jezelf.

Planning voorbeelden: gebruik een Bullet Journal

Creatief en handig bezig zijn

Het leukste van een Bullet Journal is dat jij ‘m helemaal naar wens kan maken, je zit nergens aan vast. Het papier is van lekker stevige kwaliteit, de ronde hoeken beschadigen de tas en uiteraard het boekje niet en met het elastiekje houd jij je bladzijdes gescheiden. Jouw pen raak je nooit kwijt in de slimme pen loop en ook voor de stickers en foto’s is een handig vakje bedacht. Krijg jij de pagina’s vol?

Tussen deze planning voorbeelden zit zeker een passende voor jou! Gebruik je al een van de voorbeelden of ben je van plan om er een te gebruiken? Laat het weten in de comments hieronder, en wie weet help jij ook anderen in het maken van de beste keuze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *