Planning apps en tools: dit zijn de beste voor jou!

Planning apps en tools: dit zijn de beste voor jou!

Vliegt de tijd? Weer je agenda vergeten of gewoon geen fan van al die rommelige notitieboekjes? Maak je niet druk! Er zijn genoeg hulpmiddelen zoals planning apps en tools waarmee jij je leven ordert en ook productiever wordt. In deze blog laat ik je de beste planning apps, maar ook handige tools voor jouw notities of takenlijstjes zien zodat jij goed kan plannen. Noteer je mee?

Doelstellingen nastreven met Microsoft To Do

In een eerdere blog heb ik je als tip gegeven doelstellingen op te splitsen in haalbare stappen, om zo effectief en gemotiveerd te blijven. Microsoft To Do helpt je daarbij. Met de toegankelijke app focus je op bepaalde doelen. Met slimme functies als het genereren van een persoonlijke dagelijkse planner, kleurt de To Do app jouw dag. Maak lijstjes voor de boodschappen, een takenlijst voor een verjaardag, stel herinnergingsdata in en maak gebruik van gepersonaliseerde suggesties om alles in goede banen te leiden. Daarnaast worden Outlooktaken gesynchroniseerd en kan je alles met je vrienden of familie delen.

Efficiënt je dag door

Komt er niets uit jouw handen en mis je productiviteit? Probeer de routineplanner TimeTune. Deze gratis app is een handig hulpmiddel, het bevat vele routines en labels die jij in kan stellen om meer uit je dag te halen. Met TimeTune plan je dagelijkse gewoontes zoals de bereiding van het avondeten of het uurtje joggen, maar ook periodieke routines als de zomerse activiteiten of het strakke dieetschema van zes weken. Schakel ze in of uit: je bent altijd flexibel en efficiënt. Eigenlijk een soort kalander, maar dan zonder datums. Maak ‘m persoonlijk met je eigen labels, geluiden, meldingen of spraakmemo’s. Ook handig: bekijk de statistieken van je routines, om nog effectiever te worden!

Planning apps: vink dagtaken of projecten af

De meest omvattende van alle planning apps: Any.do

De kop verklapt het al. De meeste functionaliteiten op één app: Any.do. 25 miljoen mensen gingen je voor. Of je nou je taken bij wil houden, herinneringen nodig hebt of je de dagelijkse activiteiten wil plannen. Van locaties en een agendawidget tot aan terugkerende spraakherinneringen en vele geïntegreerde functionaliteiten. Lijstjes delen en automatisch weergeven in je schema gaat op vele apparaten snel en makkelijk. Any.do werkt samen met allerlei andere tools, zoals de bovenstaande twee, meerdere zo niet alle apps van Google, WhatsApp, Amazon Alexa, Slack en vele andere.

Welke app of tool je ook kiest, een verkeerde keuze is niet snel gemaakt, er zijn vele verschillende soorten hulpmiddelen . Tegenwoordig zijn alle apps zo compleet, dat je de keuze maakt op de extraatjes en handigheden voor jezelf. Kom je er toch achter dat online plannen niks voor jou is? Lees dan de mogelijkheden met een Bullet Journal of agenda. Wil je het helemaal lekker basic houden? Kies dan voor het eeuwenoude, maar nog steeds superhandige notitieboekje!

Welke app vind jij fijn werken? Laat het weten in de comments hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *