Goede gezondheid van het lichaam

Goede gezondheid is waar men zich prettig bij voelt. Je voet niet erg gespierd te zijn, Dit kan namelijk ook slecht zijn voor je lichaam, omdat het toeleven naar zo’n lichaam een heel beperkt eetschema bevat. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo kun je hiervoor kijken naar de schijf van 5 hierbinnen staan namelijk alle benodigdheden die een menselijk lichaam nodig heeft.

Goede mentale gezondheid

Mentale gezondheid heeft heel veel invloed op je leven, is constant hoe je je gedraagt of eruitziet. Zo is het goed om doelen voor jezelf te stellen om dit op pijl te houden. Zoals positief denken.

Wanneer je als mens positief naar dingen kijkt, heb je meer zin om dingen te doen en stel je ze minder uit. Probeer zo gezond mogelijk te eten, dit geeft je namelijk na de tijd vaak een voldaan gevoel. Terwijl je dit veel minder snel hebt wanneer je alleen maar vet eet.

Zo zijn er nog veel meer doelen waar je je aan kan denken.

De invloed van je omgeving

Je omgeving heeft veel invloed op je gezondheid. Zo word je opgevoed door je ouders. Die besluiten ook wat je eet en of drinkt.

goede gezonheid

Als je wordt opgevoed met dat je 3 keer in de week naar de snackbar gaat, zal dit als gevolg kunnen hebben dat je obesitas krijgt en dit misschien wel in je ritme houdt wanneer je ouder wordt. Het is dus als ouder erg belangrijk hoe je kind opvoedt. Maar ook andere omgevingen hebben veel invloed, zoals je werkomgeving. Als iedereen in de pauze een luchtje gaat scheppen buiten en gaat wandelen, ben je zelf sneller geneigd om dit ook te doen. Zo kan een omgeving dus een hele positieve of negatieve invloed op je hebben.

Lees ook een blog over sporten en gezondheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *