Gezichtsverzorging voor vrouwen

Gezichtsverzorging vrouwen

Er zijn veel vrouwen die dagelijks make-up gebruiken. Ook zijn er natuurlijk genoeg vrouwen die geen make-up dragen. Toch is in het beide gevallen erg belangrijk om je gezicht extra aandacht te geven, zowel met als zonder make-up. Een dagelijkse gezichtsverzorging vrouwen is namelijk erg belangrijk voor een egale huid. Het vuil dat van buitenaf op je gezicht terugkomt wil je daar natuurlijk niet op laten. Een goede boost voor je zelfvertrouwen begint bij een stralende huid!

Welke huidtypes zijn er?

Het is belangrijk om te weten welke huidtype je hebt, want dan kun je de juiste gezichtsverzorgingsproducten aanschaffen voor je huidverzorging. Ook voor de juiste gezichtsverzorging voor vrouwen. Hieronder zie je de verschillende huidtypes.

Normale huid: bij een normale huid heb je geen last van vettigheid gedurende de dag en is je huid niet gevoelig na het scheren. Je hebt bijna tot geen last van puistjes.

Droge en gevoelige huid: bij dit huidtype voelt je huid trekkerig en gevoelig aan. Je kan last hebben van schilfers en de huid voelt ruw aan.

Vette huid: een vettige huid heeft een stevig structuur en de poriën zijn groter. Je hebt vaker last van mee-eters en puistjes.

Gecombineerde huid: bij een gecombineerde huid is je voorhoofd en neus (T-zone) vettig en de rest van je gezicht is normaal of droog.

Gezichtsverzorging vrouwen – ochtendroutine

Je kan je ochtendroutine zo uitgebreid mogelijk maken, hieronder beschrijf ik de essentiële stappen voor de gezichtsverzorging vrouwen met behulp van gezichtsverzorgingsproducten!

Reinigen van de huid: je huid gaat tijdens het slapen heel wat processen aan en heeft in de ochtend hulp nodig om de huid te laten stralen. Daarom is de eerste stap in de ochtend het reinigen van je huid.

Serum aanbrengen: begin je verzorging met het aanbrengen van een gezichtsserum. Dit gaat namelijk erg diep in de huid. Een goede serum is een serum waarin vitamine C is verwerkt.

Gezichtscrème aanbrengen: breng een voedende gezichtscrème aan, waarin SPF niet ontbreekt. Dit is één van de belangrijkste gezichtsverzorgingsproducten, UV-straling is namelijk een boosdoener voor ons gezicht en dit is niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Je kan ook nog een oogcreme aanbrengen rondom je ogen en een lippenbalsem voor de hydratatie van je lippen.

Gezichtsverzorging vrouwen – avondroutine

Je kan je avondroutine zo uitgebreid mogelijk maken, hieronder beschrijf ik de essentiële stappen voor de gezichtsverzorging vrouwen met behulp van gezichtsverzorgingsproducten!

Make-up verwijderen: als je de dag make-up hebt gedragen begin dan met het verwijderen van je make-up. Er zijn vele verschillende make-up removers, dit kan bijvoorbeeld micellair water zijn of een olie.

Gezicht reinigen: de volgende stap in je routine is het reinigen van je gezicht. Er ontstaat namelijk een laagje op je huid die bestaat uit talg, zweet en dode huidcellen. Daarom is het erg belangrijk om je gezicht te reinigen.

Peeling of scrub (max 2 keer per week): een peeling of scrub mag je maximaal 2 keer per week doen en dit wordt gedaan om dode huidcellen te verwijderen. Je huid wordt grondig gereinigd.

Toner: een toner is ook een essentieel onderdeel in je routine, omdat het ervoor zorgt dat de pH-waarde van je huid terug naar normaal gaat. Door toner te gebruiken neem je alle resten mee en is je huid helemaal schoon erna.

Serum aanbrengen: een serum is erg belangrijk voor de extra verzorging voor je gezicht. Een tikkeltje extra aandacht!

Gezichtscrème aanbrengen: als laatste is een gezichtscrème belangrijk voor het herstel van je huid in de nacht. 

Ook mannen hebben de juiste aandacht nodig op het gebied van gezichtsverzorging lees hier meer via de blog gezichtsverzorging voor mannen.

Jouw lichaam verdient ook aandacht, bekijk meer hierover via de blog alles over lichaamsverzorging.

Hoe ziet jouw gezichtsverzorging vrouwen routine eruit? Laat het me weten in de reacties!

Wil je meer te weten komen over gezichtsverzorging vrouwen? Houdt onze facebookpagina goed in de gaten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *