Wat doet een huidtherapeut?

Wat doet een huidtherapeut

Je kan erg last hebben van je huid en je eraan storen. Je hebt alles al geprobeerd, namelijk verschillende producten uitgetest, je gezicht elke dag goed gereinigd en gezond gegeten. Toch blijf je alsnog last hebben van je huid. Dan is het misschien wel een goed idee om een huidtherapeut te bezoeken. Wat doet een huidtherapeut eigenlijk allemaal? Ik zal beginnen met een definitie te geven.

Huidtherapeut: is iemand die patiënten behandelt met een zieke of beschadigde huid.

Wanneer je dus last hebt van je huid kan je langs een therapeut om hier naar te laten kijken. Je kunt doorverwezen worden via de huisarts, maar je kunt er ook zonder verwijsbrief naar toe. Er zit ook een verschil tussen een dermatoloog en een huidtherapeut. Een dermatoloog mag een diagnose stellen na een dermatologisch onderzoek, zoals een allergietest. Een huidtherapeut mag geen diagnose stellen, maar behandelt nadat de diagnose is vastgesteld door de dermatoloog of huisarts. 

Klachten om langs een huidtherapeut te gaan

  • Droge en gevoelige huid
  • Littekens
  • Diverse soorten wonden
  • Pigmentstoornissen
  • Overbeharing
  • Acne

Wat te verwachten?

Welke behandeling het beste bij je huid past, hangt af van je klachten. De therapeut gaat samen met jou onderzoeken hoe gezond de huid verder is. Vervolgens kan diegene advies geven over wat voor jouw huid de beste verzorging is. Lees hier meer over de gezichtsverzorging voor vrouwen en hier meer voor mannen.

Kosten en vergoeding huidtherapeut

De kosten hangen sterk af van het type behandeling. Veel huidtherapeuten hebben prijslijsten op hun website staan. Kijk bij jou in de buurt welke huidtherapeuten er zijn. De meeste verzekeraars vergoeden alleen alle kosten als de huidtherapeut lid is van de Nederlandse verenigen van Huidtherapeuten. Echter ligt het er natuurlijk ook aan of het in je zorgpakket zit.

Ga jij al langs een huidtherapeut? Zo niet, denk je eraan om er langs te gaan? Laat het me weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *