Positief in het leven staan

Positief in het leven staan

Veel vaker zitten mensen in een dip. Jij bent namelijk echt niet de enige. Je vraagt je soms af, hoe kunnen mensen zo positief in het leven staan? Een positief leven kent vele voordelen!

Positief in het leven staan

Waar staat positiviteit voor?

De definitie positiviteit bestaat uit tien elementen: plezier, dankbaarheid, sereniteit, interesse, hoop, trots, amusement, inspiratie, ontzag en liefde. Positiviteit in je leven en je werk heeft als voordelen dat je er psychisch weerbaarder door wordt, gezonde mentale vermogens bevordert, meer sociale connecties oplevert, dat je fysieke gezondheid beter is, dat je meer succes hebt in zaken en dat je beter bestand bent tegen stress en tegenslagen (ICO, 2019). Positief in het leven staan zorgt voor een betere gezondheid. Het is belangrijk om je goed te voelen.

Waarom positief in het leven staan belangrijk?

Positief in het leven staan zorgt ervoor dat jij gewoonweg lekkerder in je vel zit. Positieve mensen voelen zich gezonder, optimistischer, energieker, vitaler en meer geïnspireerd. Waarschijnlijk kennen we er allemaal wel één: een echte zwartkijker. Dit is het tegenovergestelde persoon van een positivo. Deze persoon gaat namelijk altijd van het meest negatieve uit, vreest het ergste en weet in elke situatie direct aan te wijzen wat er aan mankeert. Dit is iemand die alle energie uit je kan zuigen (Haringsma, 2019). Dit wil jij toch niet zijn! Ga voor een positief leven. Maar hoe kun jij dan wel positief in het leven staan?

Stappenplan positief in het leven staan:

In dit plan wordt een aantal stappen weergegeven die gaan helpen bij positiviteit aan jouw leven toe te voegen. Positief in het leven staan en je goed voelen doe je met de volgende stappen:

 

Stap 1: Wordt gelukkig wakker


Begin de dag vrolijk en positief. Stap met het goede been uit bed. Begin met iets waarvan jij kan genieten of waarvan je een lach op jouw mond krijgt.

Stap 2: Kijk niet naar anderen

Stop met kijken naar anderen. Doe alles waar jezelf gelukkig van wordt en maak je niet druk wat anderen van je denken. Leef je eigen leven en wees gelukkig. Dit zorgt voor een positief leven.

Stap 3: Kijk niet naar het verleden


Je leeft in het hier en nu en niet in het verleden en/of toekomst. Kijk niet naar het verleden of de toekomst als dat niet nodig is. Vaak is dit het begin van negatieve gedachten.

Stap 4: Lees boeken of artikelen over motivatie en persoonlijke ontwikkeling

Een positieve houding is een gewoonte, ditzelfde geldt voor een negatieve houding. Om je te helpen met positief in het leven staan moet je hier aan herinnerd worden. Dit kan door middel van het lezen van boeken over dit onderwerp. Lees goede boeken over een positief leven.

Stap 5: Houdt de juiste routine aan

Een routine is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Het uiteindelijke resultaat als je goed voor jezelf zorgt is dat je positief in het leven zal staan.

Stap 6: Laat zwartkijkers met rust
Zwartkijkers hebben een negatieve invloed, zij dragen geen positiviteit bij zich. Jij wilt graag zelf positief in het leven staan, zwartkijkers zuigen jouw energie uit je lichaam.

Kun jij positief in het leven staan? Heb jij tips over een positief leven? Laat ze dan weten in de reacties hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *